Lokal Sıvı Kaybının Belirtileri




Lokal Sıvı Kaybının Belirtileri



Vücudumuz susuz kaldığında, sıvı kaybı yaşayan bazı organlarımızda, bu sıvı kaybının yol açtığı belirtiler görülebilir. Bu belirtiler neler olabilir, birlikte göz atalım.



1. Mide Yanması

Mide yanması , sıvı kaybına uğramış bedenin kendisini yeteri kadar savunamadığı durumlarda midedeki aşırı asiditeyle oluşur. Su, mideyi çevreleyen mukozayı yıkayıp toz birikintilerini yok eder. Su olmadığında mukoza, etkin bir biçimde mide asidi etkisini yok edemez.



2. Anjina Ağrısı / Göğüs Sıkışıklığı

Anjina, ciğerler/kalp bölgesinde sıvı kaybının bir belirtisidir. Sıvı kaybına uğramış bir kişinin kanı yoğundur ve kalbin bunu bedene pompalamak için daha fazla çalışması gerekir. Bu da göğüs sıkışıklığı hissi uyandırır.



3. Bel Ağrısı

Kıkırdak, kemiklerin eklem yerlerinden çıkmasını engelleyen bir maddedir. Esas olarak sudan ve tuzdan oluşur. Omurganın alt kısmı, beden ağırlığının nispeten büyük bir yüzdesini taşır. Bu yüzden sıvı kaybının yol açtığı eklem ağrılarının ilk olarak hissedildiği yerlerden biridir. Suyun dolaşım amaçlı olarak omur disklerin arasındaki boşluklara girmesi önemlidir. Sıvı kaybına uğrandığında diskler yerel sinirlere baskı yapıp gün boyu devam eden bir ağrıya neden olabilir.



4. Romatizmal Eklem Ağrısı

İngiltere’de yaklaşık olarak 8 milyon kişinin bir tür artrit ağrısından muzdarip olduğu söylenirken ABD’de tahmini olarak her sene sadece bel ağrısı tedavisine 16 milyon dolar harcandığı belirtiliyor. Eklem ağrıları genellikle yerel asiditeyi ve toksik maddeleri temizleyecek kadar su olmadığında meydana gelir. Kıkırdak, esas olarak sudan ve tuzdan oluşmuştur ve sıvı almış bir bedende suyu kemik yapısının içinde tutarken kronik olarak sıvı kaybına uğramış bir bedende su, kemik iliği için ayrılacaktır. Kıkırdak azaldıkça kemik eklemleri - özellikle de ağırlık tutan- diz gibi eklemler birbirine sürtünmeye başlar ve bu yüzden romatizmal eklem ağrıları meydana gelir. Ağrının hissedildiği yerse yerelleşmiş kuraklığın yerleştiği yerdir.



5. Migrenler

Kalpten beyne giden kan damarları, beden sıvısız kaldığında beyne ulaşabilmek için genişler. Aynı atardamarlar kafa derisine ve surata da ulaşırlar. Bazı baş ağrılarının şakaklarda zonklayan atardamarlarla başlamasının nedeni de budur. Migren ağrıları son derece acı verici ve bitkin düşürücü olabilir.



6. Kolit Ağrısı

Bu, karnın sol alt kısmındaki ağrıdır. Yiyecek hazmının nihai ürünlerinin bağırsak yolundan geçebilmesi için, suyun kayganlaştırıcı özelliği gereklidir. Bağırsaklardaki sağımsal aktivite yiyeceklerin geçişini kontrol eder ve sıvısız kalmış bir bedende normal sağım hareketi, katı maddeden nem çekebilmek için daha da fazla kasılmayla yerine getirilir.



Kaynak: James Cooper / Su Terapisi




BiSU’yu indirmek için tıklayın